Herfst in het Waterloopbos vastgelegd met de iPhone 14.

Een heerlijke wandeling door het Waterloopbos aan Voorsterweg in Marknesse is rond deze tijd een traktatie op kleuren. Het hele bos gaat nu kleuren, en de bomen leggen met hun bladeren een kleurrijk deken neer rond hun voeten. Je kunt overal in het bos heel veel verschillende paddenstoelen vinden.

Ik had tijdens onze wandeling mijn nieuwe GoPro Hero 11 mee en de Sony A7RIV met FE12-24 f/4 lens. Het licht viel prachtig tussen de bomen en bladeren door, de temperatuur was aangenaam en we hadden die dag een extraatje mee: de iPhone 14.

Ik heb mijn iPhone 11 nog steeds niet vervangen, om een aantal redenen. Hij functioneert nog prima en ik wacht op de eerste iPhone met een USB-C poort. Of de eerste iPhone zonder een poort. Alles draadloos: laden, BlueTooth en WiFi 6.

De iPhone 14 is een prachtig toestel. Hij is plat, snel en de camera’s hebben weer een upgrade gekregen. Grotere lenzen, meer lichtgevoelig en in de hardware van deze telefoon kun je toveren met digitaal. Maar dat heb ik die middag niet gedaan. Ik wilde heel graag een paar beelden maken met de camera en die kans kreeg ik.

Voor een telefoon met camera krijg je prachtige beelden. Het bovenstaande beeld heb ik omgezet naar monochroom omdat zo de details nog sterker naar voren komen. De achtergrond is netjes onscherp en je kunt heel gemakkelijk op een deel van het onderwerp scherp stellen met een tik op het scherm.

De kleuren van de iPhone 14 zijn ook heel mooi.

Het mooie van een telefoon: je hebt hem heel vaak bij je. Hij is heerlijk compact zodat je hem bijna overal kunt plaatsen om een foto te maken. Ook op de grond. De eigenaar stond wel tandenknarsend naast mij. Er zat gelukkig een goed hoesje omheen.

Reacties zijn gesloten.