‘Run like the wind’ door Peter McKinnon

Peter McKinnon en Matti Haapoja zijn door Epidemic Sound op IJsland uitgenodigd met een opdracht: ‘Maak beelden met al jullie camera’s en laat de betekenis van het woord ‘Epic’ zien‘. Dat bezoek leverde een aantal bijzondere video’s op. De bovenstaande video is van Peter en de video hieronder is van Matti. Peter heeft van opnames gebruik gemaakt die gemaakt zijn door Matti met zijn drone. Een mix van beeld, video effects, sound effects en een VoiceOver uit de film Poolhall Junkies. Een briljante vondst en combinatie in zijn video.

The Lion speech
‘Travel feels Iceland’ door Matti Haapoja

Matti houd ervan om gebruik te maken van zijn VoiceOver om het verhaal te vertellen in zijn videos. Hij gaat terug naar zijn tijd dat hij voor zijn kanaal heel veel ‘Travel feels’ video’s produceerde. In deze video maakt hij veel gebruik van drone beelden die hij vastlegde met een DJI FPV met een GoPro Hero 11 bovenop gemonteerd. Matti heeft in de afgelopen jaren met vallen en opstaan (vooral neerstorten van zijn drones) het vliegen met een FPV drone geperfectioneerd en dat is duidelijk te zien in beide video’s.

Peter McKinnon filmt met Canon mirrorless camera’s en Matti met een Sony Mirrorless. Naast heel veel video opnames maken ze ook heel veel foto’s. In de onderstaande video introduceert Peter zijn reisgezel Benjamin Hardman die al bijna 10 jaar op IJsland werkt als fotograaf en ook videos maakt voor de grotere merken: Silverback Films, Netflix, BBC, 66 North, DJI, Icelandair, Olympus, Goretex, Land Rover, Suzuki, National Geographic, en tourisme bureaus van Visit Svalbard, Visit Faroe Islands, Visit Greenland, Travel Alberta en Inspired by Iceland. Hij geeft in de onderstaande video een prachtige uitleg over hoe je met de nieuwe versie van Lightroom Classic je foto’s naar een hoger niveau kunt tillen. Van een vlak beeld naar een die knalt.

‘Basic to Bangers’ Lightroom video door Peter McKinnon en Benjamin Hardman

Tom Reuvers had hier ook een webinar over bij CameraNu. Met hele eenvoudige stappen kun je met de nieuwe Lightroom Classic versie je foto’s met hele subtiele stappen totaal veranderen. Met prachtige voorbeelden in deze video:

Tom Reuvers laat kleur optimalisatie zien in Adobe Lightroom

Hetzelfde kun je ook bereiken met de beelden die je gemaakt hebt met een GoPro Hero camera. Dit is een oudere video, maar het is nog steeds een waar je veel inspiratie uit kunt halen. Ook niet onbelangrijk: de nieuwe GoPro Hero 11 kan de beelden vastleggen in een 10 bit video stream, dat geeft je veel meer ruimte om je beelden te bewerken.

‘Making GoPro Cinematic’ door Matti Haapoja

In veel video’s worden we overspoelt met introducties van nieuwe producten. Bij elke lancering van merken als Canon, DJI, GoPro en Sony vliegen de camera’s en lenzen ons om de oren. Binnen 24 uur word je gebombardeerd met hele korte video montages en hap-slik reclame. Ik kijk veel liever naar video’s waarvan je kunt leren. ‘Run like the wind’ is daar een uitstekend voorbeeld van. Een mix van mooie beelden, heel veel special effects en een prachtige audio mix. Zet de video’s op full screen en het geluid op 10.

‘Where photography takes you’ door Peter McKinnon

Watch – Learn – Film – Edit – Repeat

Reacties zijn gesloten.