De EVO 8 audio interface via USB-C

Ik had hem al een tijd niet meer gebruikt, mijn EVO 8 audio interface. Hij stond heel even te koop, maar er was geen belangstelling. Tussendoor bleek ook nog dat de originele verpakking door wat water was beschadigd en dan wordt verkopen een stuk lastiger. Hij ging weer terug in de kast.

En zie daar, nog geen maand later komen er in een keer twee projecten voorbij waarbij ik hem nodig heb. Het lijkt een ietwat onhandige box, maar dat is het zeker niet. Hij heeft vier microfoon ingangen (XLR of 6.3 mm Jack unbalanced) die onafhankelijk van elkaar geregeld kunnen worden. Dat moet wel met een knop gebeuren, maar dat is in veel situaties prima te doen. Hij ondersteund ook microfoons die 48 Volt phantom spanning nodig hebben, heeft daarnaast een ingang voor een gitaar, twee hoofdtelefoon aansluitingen voor monitoring (zanger en producer) en kan heel gemakkelijk via een USB-C kabel op de computer aangesloten worden. Zo heb je geen externe voeding nodig en kun je alle audio kanalen naar de computer sturen.

Met de groene knop kan de interface het niveau automatisch instellen. Je drukt 1x op de groene knop, daarna selecteer je een van de vier ingangen (knoppen 1-4 of allemaal!) en druk je nogmaals op de groene knop. Daarna spreek je wat zinnen in de microfoon zodat hij de audio kan analyseren. Spreek ook op je luidst zodat hij dat kan meenemen in de analyse. Na een tijdje knippert de groene knop en is de interface op het juiste niveau ingesteld.

Middenin een gortdroge zomer liet ik een keer het zolderraam open om boven alles te laten afkoelen en juist middenin de nacht viel er wat regen. Het doosje ging daardoor verloren, maar de EVO 8 lag hoog en droog beneden in een kast en mag weer zijn werk gaan doen voor wat voice over opnames. Hij is trouwens ook prima te gebruik voor podcast opnames met meerdere microfoons. De jingles en muziek zul je later in de montage moeten toevoegen.

Audient, de producent van de EVO 8 heeft een uitgebreide ondersteuning voor al hun producten online staan met handige tips. Kijk maar eens op deze website.

Reacties zijn gesloten.