Becki en Chris zijn twee Newfoundlanders die wonen in Buffalo in de staat New York. Ze posten elke zondag een video over huis ontwerpen, helikopters vliegen, reizen, fotografie en films maken.

Becki en Chris hebben elkaar ontmoet op de kunstklas van de middelbare school en hebben onze tienerjaren doorgebracht in St. John’s met het maken van foto’s en video’s van BMX, punk rockshows en alles daartussenin.

Chris nam een meer traditionele weg in het leven en besloot interventie radioloog te worden; een arts die gespecialiseerd is in minimaal invasieve procedures met behulp van beeldgeleiding. Hij heeft bijna zijn hele twintiger jaren geneeskunde gestudeerd. Hij kon echter niet wegblijven van het creëren en bleef in zijn vrije tijd fotograferen en creatieve projecten doen die hem hielpen zijn cameraverslaving te financieren. De vaardigheden die hij ontwikkelde hielpen bij het maken van ons YouTube-kanaal. 

Becki ging een beetje minder traditioneel om met haar carrière. Ze is  gestopt met de universiteit en heeft zich daarna ingeschreven voor een tweejarige opleiding tot grafisch ontwerper. Toen ze afstudeerde, werkte ze twee jaar bij een marketingbedrijf voordat ze daar vertrok en haar eigen freelance ontwerp/fotobedrijf begon, Bold Creative genaamd. Ze kochten een huis, renoveerden alles en verhuisden naar Vancouver zodat Chris zijn laatste jaar van zijn opleiding kon afmaken. Uiteindelijk verhuisden ze naar Amerika. Buffalo, New York.

Beck en Chris studio tour in 2022

Met hun Robinson R44 Raven II helicopter hebben ze samen een aantal bijzondere reizen gemaakt over Amerika. Hun helicopter kreeg de naam ‘Millenium Falcon’ welke ze in september 2018 hebben gekocht. Die reis hebben ze prachtig vastgelegd in meerdere delen die je terug kunt vinden op hun Youtube kanaal.

Becki en Chris kopen een R44 helicopter

Met de R44 maakten ze hun grootste reis ooit. Ze vlogen per helikopter terug naar Newfoundland en produceerden daar hun allereerste Youtube reisserie in zes delen genaamd ‘Cold Island’.

Cold Island promo video.

In de afgelopen jaren ben ik het Youtube kanaal meerdere malen gepasseerd. Meerdere malen waren dat vooral ’talking heads video’s’ door het duo gemaakt. Recent hebben ze naast Cold Island een nieuwe reis gemaakt dwars door Amerika omdat hun helicopter terug gebracht moest worden naar de fabriek voor een zeer grote onderhoudsbeurt. Daarover later meer, want ook die serie bestaat uit meerdere delen.

Op hun website en Youtube kanaal kun je van alles vinden over alle facetten van hun reizen en vaak een uitgebreide uitleg over de apparatuur die ze gebruiken om alles van hun reizen vast te leggen, inclusief de foto en video workflows nadat ze weer thuis zijn gekomen. Niet zo lang geleden trof ik ook iets aan over een ‘koffietafel fotografie boek’. Iets wat ik al eerder bij Nigel Danson was tegengekomen en sindsdien aan het onderzoeken ben hoe ik zelf zoiets kan maken. De bijdrage van Becki en Chris hebben dat proces weer wat meer aangewakkerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *