Dylan John heeft een cursus color graden in Final Cut Pro gemaakt. De cursus is online te bestellen. In 85 lessen krijg je een duidelijke uitleg over het corrigeren en graden van je videobeelden.

De Final Cut Pro Masterclass Color Grading duikt zo diep in de basis dat zelfs doorgewinterde editors waarde zullen ontdekken in de beginners lessen. In wezen is de cursus geschikt voor alle niveaus. Voor beginners is het je ticket van nul tot color grading held. Als je een middenniveau hebt, kun je eindelijk beginnen met het creëren van de professionele looks die je altijd al wilde en je daarbij op je gemak voelen. En voor de meer gevorderden onthult de masterclass verrassende tips waarvan je niet wist dat ze bestonden en verruimt het je horizon over wat er allemaal mogelijk is met kleurcorrectie in Final Cut Pro.

In de cursus wordt er ook gebruik gemaakt van de plugin Color Finale 2 Pro. Het is niet noodzakelijk om die plug-in voor deze cursus aan te schaffen. Je kunt een demo versie downloaden of gebruik maken van de 50% kortingscode die je bij deze cursus ontvangt.

De gehele cursus is online te volgen en voor de oefeningen kun je verschillende video bestanden bij deze cursus downloaden zodat je zelf kunt oefenen en zien of je alles goed hebt begrepen.

De cursus begint met een aantal introductie video’s waarin de basis wordt uitgelegd. Daarna volgt een introductie in de wereld van video scopes, gevolgd door een overzicht van kleur correctie en color grading tools. In dat hoofdstuk krijg je ook een overzicht van de basis begrippen in de plugin Color Finale 2 Pro.

Heb je die basis doorlopen dan begint het echte werk met kleur theorie en verschillende onderdelen in kleur correcties. Een uitgebreide introductie met; LOG beelden op de juiste manier corrigeren, de helderheid, contrast en verzadiging correct instellen. Met het onderdeel ‘Art of Color Balancing’ duik je de diepte in, gevolgd door een uitgebreid hoofdstuk over secundaire kleur correcties en als afsluiter ‘shot to shot matching’.

Na alle beelden te hebben gecorrigeerd op hun verschillen en kun je beginnen aan het uitgebreide hoofdstuk color grading. Dat hoofdstuk is misschien niet altijd geschikt voor al je video montages, maar zeker de moeite waard als je op zoek bent naar een workflow waarin je een video je eigen stijl (look) wilt geven. Aan de hand van verschillende video’s krijg je uitleg over hoe je die stijl zelf kunt creëren. Met maar liefst 17 video’s in het laatste hoofdstuk, en 5 nieuwe toekomstige video’s die nog worden toegevoegd, kom je aan het einde van deze uitgebreide cursus. De toekomstige video’s worden als aanvulling op de cursus gratis toegevoegd.

Zelf werk ik regelmatig in Final Cut Pro en ik ben nog niet eerder zo’n mooie uitgebreide cursus tegengekomen over kleur correcties en grading. Ik ben recent ook gaan werken in DaVinci Resolve omdat deze software met een eigen digitale audio workflow en kleur correctie/graden veel meer mogelijkheden bied als in Final Cut Pro. Het mooie aan deze cursus is dat je een gedegen fundatie meekrijgt die je in vrijwel elke NLE op de markt kunt toepassen. Ja, de knoppen zitten wel op een andere plaats, maar zodra je die hebt gevonden is alles vrijwel 100% toepasbaar in die andere software.

Een tip: Final Cut Pro kost 329 Euro, Color Finale Pro 2 kost $149 (daar gaat nog de 50% korting af die je bij de cursus krijgt) en DaVinci Resolve studio. Ze zijn allemaal gratis te downloaden en de eerste twee kennen een proef periode.
DaVinci Resolve kent twee versies: de gratis versie en de Studio uitvoering. De gratis versie kan video materiaal monteren tot en met 4K en maakt niet gebruik van al je processoren. De Studio versie kent geen beperkingen en kost 329 Euro.

De normale prijs van deze cursus is $340 maar is nu voor een introductieprijs te bestellen voor $119. Dat is een hele nette prijs voor zo’n enorm uitgebreide cursus. Hieronder vind je de links naar het Youtube kanaal van Dylan John en de website waar je de cursus kunt bestellen.

Dylan John color grading tips

Bronnen:

Dylan John Youtube kanaal: https://www.youtube.com/@DylanJohnYT

Link naar de cursus pagina: Color Grading Course Final Cut Pro door Dylan John

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *