Zelf vlieg ik met een Mavic Air 2S drone. Een FPV vliegen durf ik nog niet aan, ze gaan mij te snel en we hebben hier relatief weinig ruimte om rond te vliegen. In een desolate omgeving als IJsland heb je veel meer ruimte en kun je er echt prachtige opnames mee maken. Maar zoals Peter Lindgren zegt in deze video: je moet heel veel tijd steken in het leren vliegen en rekening houden met meerdere crashes.

Gelukkig is mij dat nog niet veel gebeurd met mijn drones. Twee keer tijdens het landen ging het bijna mis, raakte de drone een takje, maar beide keren is hij veilig geland. Wat vind jij mooi? Met een drone of FPV vliegen? Drones als de Magic Air 2S en 3 hebben ook een FPV stand waarbij de camera reageert als op een FPV drone, daarmee kun je als het ware in slow motion vliegen als ware het een FPV drone.

De Mavic Air 3 is afgelopen week op de markt geïntroduceerd. Het is de eerste drone die een EU C1 label heeft ontvangen. Vanaf 1-1-2024 mag je met deze drone meer dan alle oudere modellen. Oudere modellen zijn dan verplicht om minimaal 120 meter afstand te houden tot mensen en gebouwen (woon kernen).

FPV drones zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: kant en klaar geleverd door merken als DJI, zelf bouw drones en kant en klare custom drones. De Mavic Air kost 1099 of 1599, afhankelijk van de uitvoering en FPV drones kosten gemiddeld tussen de 500 en 3000 Euro, afhankelijk van de uitvoering. Elke drone met camera moet je verplicht registreren en voor drones zwaarder dan 250 gram is een licentie nodig. De regels zullen per 1-1-2024 opnieuw veranderen. Meer informatie kun je vinden op de Dronewatch website.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *