Rond IBC is de tijd voor veel merken om hun nieuwe producten te introduceren. Dit gold ook voor GoPro die net als hun concurrenten hun nieuwe Hero introduceerde. De opvolger van de Hero 11 uit 2022 heeft weer meer kwaliteit en functies ingebouwd.

Zowel de GoPro Hero 12 Black als de Hero 11 Black kunnen foto’s en video’s vastleggen met een resolutie tot 5,3K met een beeldverhouding van 8:7. De Hero 12 Black ondersteunt deze beeldverhouding echter voor alle videoresoluties en meer modi, waaronder TimeWarp, Time Lapse, Night Lapse en alle modi Night Effects. Dit is echt geweldig nieuws, want ik zou niet anders willen werken met al mijn camera’s. 

Met een videoresolutie van 5,3K in een beeldverhouding van 8:7 heb je het neusje van de zalm. Met een bijna vierkant beeld kun je al je beelden vastleggen voor zowel horizontale als verticale videoformaten. Als horizonvergrendeling is ingeschakeld, houdt de camera zelfs volledig automatisch de horizon vlak. En dan maken ze het nog af met 10 bit kleur. Met 27 megapixels is het ook een zeer compacte fotocamera die alle beelden in RAW kan vastleggen.

Wat ook erg leuk is: GoPro heeft de afmetingen hetzelfde gehouden als zijn voorgangers. Dat is heel fijn, want dan hoef je niet alle accessoires opnieuw te kopen. Het past allemaal en dus kun je op dat gebied sparen of kijken naar accessoires die je nog niet hebt gekocht.

Met alle verbeteringen stond de GoPro Hero 12 op de lijst om de Hero 11 te vervangen. Was, omdat GoPro een functie uit de Hero 12 heeft gehaald om het stroomverbruik te verbeteren: GPS. En juist dat is een van de functies die ik heel graag in al mijn camera’s wil hebben. Dus de GoPro Hero 11 blijft in de cameratas en de Hero 12 blijft in de schappen. Daarom gewoon nog meer goede reclame voor de Hero 11, want hij is echt geweldig en heeft GPS ingebouwd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *