Het idee om een koffietafel fotografie boek te maken is bij mij al eerder geland na het kijken van de video series ’30 dagen op Luskentyre’ waarin fotograaf Nigel Danson dertig dagen beelden maakt op het strand van Luskentyre. Ik heb zijn boek besteld en het is echt prachtig.

Een koffietafel fotografie boek maken is een flinke klus en dat is goed weergegeven in de onderstaande video gemaakt door het Youtube duo Becky en Chris. In deze video laten ze zien welke keuzes ze hebben gemaakt om een serie beelden te maken en vooral wat daarbij goed is gegaan en wat niet is goed gegaan.

Ze nemen je mee op hun reis naar Newfoundland. De video is heel mooi opgedeeld in hoofdstukken waardoor je een duidelijk overzicht krijgt van de verschillende locaties die ze hebben bezocht. Ze bezoeken voor hen bekende locaties, maar gaan ook op zoek in het onbekende van Newfoundland en vinden langs de kust een rond drijvende ijsberg. Om alle beelden te realiseren maken ze gebruik van verschillende camera’s, verschillende lenzen en een drone.

Het doel van de trip is om voldoende beelden te maken die geschikt zijn voor het koffietafel fotografie boek. Zoals Becky het zo mooi benoemd aan het eind van deze video; ‘Ik vind het belangrijk dat we de tijd nemen om deze foto’s te gebruiken om een mooi boek samen te stellen in plaats van alle beelden te verliezen op een harddisk’. Becky is van beroep grafisch designer en heeft ervaring in het samenstellen van een boek.

Een koffietafel fotografie boek maakt de herinneringen aan een trip heel persoonlijk. Je post wellicht wat beelden online op social media, maar een boek als dit bewaar je thuis om zelf en anderen hiervan te laten genieten. Je kunt je belevenissen zelf vertellen of het bezoek de bijgeschreven teksten laten lezen.

Ik weet zelf al heel goed waar mijn eerste koffietafel fotografie boek over zal gaan; De Wadden. Daarvoor heb ik al heel veel beelden beschikbaar. Maar daaruit een selectie maken is al geen kleine klus en wellicht dat ik beelden vind die ik graag nog eens overnieuw wil maken. Dat maakt het hele proces wel heel erg leuk. Lekker bezig zijn met fotografie met als eindresultaat een prachtig boek.

Naast software als Lightroom en Photoshop zul je ook het boek moeten samenstellen. Becky en Chris gebruiken daarvoor Adobe Indesign. Voor wie een abonnement op de Adobe Creative Suite teveel is kan ook kiezen voor software van Affinity Publisher. Deze software kent vergelijkbare mogelijkheden voor het ontwerpen van een eigen …….boek.

Wat zou jou thema zijn voor een koffietafel fotografie boek? Een reis? Een vakantie? Een huwelijk of een afscheid? Er zijn genoeg redenen om eraan te beginnen en tijd is absoluut niet belangrijk. Het is geen wedstrijd. Maak er iets moois van!

Over de voorbereidingen voor de reis
Over de reis zelf
Over de BTS
Over het maken van het koffietafel fotoboek

Links:

Website: http://www.beckiandchris.com

Twitter: https://twitter.com/beckiandchris

Instagram: https://www.instagram.com/beckiandchris

Facebook: https://www.facebook.com/beckiandchris

Podcast: https://bit.ly/TuxedoTimeSpotify

Youtube: https://www.youtube.com/c/TheTuxedoTimePodcast

Blog: beckiandchris.com

Instagram: instagram.com/beckiandchris

Facebook: facebook.com/beckiandchris

Home Accessory Line: exlsv.com/collections/becki-and-chris

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *