Het lijkt erop dat de storm rondom en op Twitter een beetje begint af te nemen, maar er zijn nog genoeg mensen die de sfeer weten te verpesten. Vooral aan de eindeloze frustraties en oneindige discussies lijkt geen eind te komen.

Twitter gebruik ik zelf voor het uitwisselen van kennis en heel af en toe voor andere doeleinden. De laatste maanden, na de overname door Elon Musk, zag ik mij genoodzaakt om massa’s tweets af te wijzen. Vaak omdat ze mij irriteren of totaal niet interessant waren. Maar goed, iedereen heeft recht op een eigen mening.

Twitter lijkt vaak op een grote ronde tafel waar iedereen tijdens een verjaardag zijn verhaal doet, maar niemand luistert. Moderatie is ontslagen en steeds meer geblokkeerde idioten worden weer toegelaten op het platform. Het bureau in Europa is gesloten en sindsdien worden ik weer overspoelt met reclame, berichten van mensen die ik niet ken, maar gevolgd worden door een van mijn volgers. Soms zit er wat leuks tussen, maar heel vaak moet ik de muis weer pakken en ‘deze tweet is niet interessant’ klikken. Eindeloos……

Ik moet zeggen dat Mastodon tot op heden nog rustig is vergeleken met Twitter. Via enkele tools heb ik een klein aantal van mijn Twitter volgers op Mastodon kunnen vinden. Maar het blijft wennen en ik zou heel blij zijn met een applicatie op OSX wat overeenkomt met die van Twitter.

Nog een keer in de herhaling: de podcast van de Technoloog over wat Mastodon nou eigenlijk is en hoe het technisch in elkaar steekt. Twitter is een groot platform opgezet via backup servers over de hele wereld. Een platform waarop iedereen elkaar kan vinden en volgen.

Mastodon is een de-centraal platform wat draait op meerdere servers over de hele wereld. De server waarop je mij kunt vinden is Mastodon.nl. Mastodon is eigenzinnig, maar wordt tot op heden niet beïnvloed door enorme hoeveelheden geld, noch een CEO die dat geld aan het platform heeft besteed. Zoveel geld dat hij hele rare sprongen maakt. Wat veel mensen betreft is het misschien wel goed dat Musk zelf een social media pauze inlast, op Twitter. Enkele jaren zou wellicht zijn handel en investeringen goed doen.

Ik heb daarom voorlopig de link naar Twitter op deze website verwijderd. Als U mij zoekt: https://mastodon.nl/@gertkracht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *