De mens is heel zijn leven op jacht naar eten, al vanaf het moment dat we op deze Aarde rondlopen. In deze tijd gaat het echter om meer, veel meer. Eten kopen we in een supermarkt, maar daar stopt onze honger niet. We zijn verslaafd geworden aan gadgets, kleding en heel veel andere goederen.

Onze kasten puilen vaak uit door kleding, schoenen, boeken en heel veel gadgets. We kopen ons helemaal suf aan elektronische gadgets; telefoons, iPads, computers, televisies en heel veel spullen die na een tijdje helemaal niet nodig blijken te zijn. Dat begint al op jonge leeftijd als kinderen die gadgets in hun vingers krijgen. De behoeften rondom die gadgets groeien ook naar mater we ouder worden.

Producenten spelen ook in op onze behoeften. Nieuwe kleding en elk jaar nieuwe modellen van gadgets worden met online evenementen aangekondigd. Elk jaar nieuw, beter, sneller, mooier en duurder. We kopen ons helemaal suf en betalen de hoofdprijs. Maar het kan nog erger, dat kun je zien in de documentaire over minimalisme. Tegelijkertijd zie je ook de stijgende behoefte van mensen naar minimalisme.

Website over minimalisme: https://minimalismfilm.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *