Reizen en regelmatig photowalks, een van de Shimoda rugtassen gaat altijd mee met camera’s, lenzen en accessoires. Alles comfortabel op je rug over kleine of grotere afstanden. Een nadeel; je hebt alles op je rug en niet direct beschikbaar. Daarvoor moet je eerst de rugtas verwijderen, openen en je apparatuur eruit halen, dat kost tijd, en daardoor mis je mogelijk een belangrijk foto moment. Gelukkig zijn er alternatieven, maar een slingbag en shoudertas vallen af omdat ik ze na een uur ga voelen in mijn schouder of rug.

Recent keek ik naar een van de reis verhalen van Thomas Heaton waarin hij samen met Murray Wilkie een voettocht maakt van 100 Mijl over Isle of Sky. Met een rugzak van 38 liter gevuld met een minimale uitrusting is dat goed te doen. Op korte trips heeft Thomas zijn camera apparatuur altijd in zijn rugzak, maar voor dit meerdaagse avontuur heeft hij een multisport rugtas aanschaft van Osprey. Een kleine heuptas die je met een riem om je heup draagt op je rug of voorop je buik.

De Osprey Seral 7 heeft een inhoud van 15 liter en wordt geleverd met een 1,5 l Hydraulics Lumbar drinkzak. Deze is gemakkelijk te verwijderen als je hem een dag niet nodig hebt. De tas heeft kleine vakjes voor sleutels met een veiligheidsriempje tegen verlies, de drinkzak heeft een eigen vak en voorin kun je een camera body en een of meerdere lenzen meenemen. Klaar voor gebruik en op je buik gedragen snel bereikbaar. Ik heb ook een Shimoda Toploader, maar ik vind die niet echt geschikt om met een riem op heup hoogte te dragen.

Je kunt hieronder beide video’s bekijken over de 100 mijlen reis van Thomas en Murray over Isle of Skye.

Hiking the length of Skye – Part I
Hiking the length of Skye – Part II
This blogpost is also available in English

Eén reactie

  1. Pingback: Multisport backpack – G E R T K R A C H T

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *