De film ‘The secret life of Walter Mitty’ kan ik je echt aanbevelen. De film gaat over Water Mitty, die werkt op de afdeling fotoarchief van Life magazine. Als hij en zijn collega op het punt staan om hun baan te verliezen begint Walter aan een reis die die hij niet voor mogelijk had gehouden. Op zoek naar een foto die hij denkt kwijt te zijn geraakt op zijn werk, gaat hij op zoek naar de fotograaf.

De Ben Stiller-film Secret Life of Walter Mitty is grotendeels opgenomen in IJsland. Scènes zouden in IJsland plaatsvinden, maar ook Groenland, Afghanistan, Jemen of de Himalaya werden in IJsland gefilmd. Stykkishólmur op het schiereiland Snæfellsnes verving Groenland in de film. Na een lange reis over land, zee en bergen vind Walter de fotograaf, gespeeld door Sean Penn, bovenop een berg waar hij met zijn camera een foto probeert te maken van een zeldzame sneeuwluipaard. Op het moment supreme maakt hij geen foto, maar besluit hij te genieten van het moment, samen met Walter.

Precies dat is misschien wel de essentie van fotografie. Ik kijk vaak net iets over de camera heen om te genieten van een moment of de omgeving. Even niet op een scherm kijken of door de viewfinder, maar over de camera heen en de omgeving opnemen met mijn eigen ogen. Genieten van het moment. Neem de tijd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *