Levi Allen woont en werkt in British Columbia, de oostkust van Canada, hij is heel goed in het maken van adventure video’s. Met deze video’s doet hij mee aan filmfestivals en hij deelt ze onder andere op zijn Youtube kanaal. Naast zijn productiebedrijf neemt Levi ook regelmatig mensen mee op reis om betere film- en documentaire makers van ze te maken.

Om je een idee te geven wie Levi is en wat voor video’s hij maakt heb ik een speciale afspeellijst klaargemaakt op mijn eigen Youtube kanaal. Sommige van zijn video’s mag ik hier niet embedden, wat ik heel jammer, maar ook vanzelfsprekend vind. Dus, als je op voorhand al geïnteresseerd bent geraakt in zijn verhaal en zijn werk kun je de playlist via deze [link] vinden op Youtube, of klik op de onderstaande afbeelding.

In de eerste twee afleveringen van de playlist krijg je het levens verhaal van Levi te horen en heeft hij het over de business die hij heeft opgebouwd in adventure films maken. Een voorbeeld van grote producties door Levi gemaakt zijn de drie afleveringen van de ‘Slackliners serie’ waarin een groep jonge mensen hun grenzen verleggen door met elkaar die grenzen steeds hoger te verleggen als ze balancerend over een lijn lopen.

Levi weet al die hoogtepunten prachtig vast te leggen met zijn camera’s, waarbij hij zelf ook letterlijk over zijn grenzen moet gaan. Wat hem, ondanks alle angstige momenten, uitstekend afgaat. Hij verlegt zijn grenzen en focust zich volledig op het verhaal. Alle drie delen van deze serie zijn op in bovenstaande afspeellijst te bekijken. Deel 1 kon ik gelukkig wel in het verhaal brengen.

Slacklife series – Episode 1

In zijn meest recente slackline film volgt hij Mia bij haar poging om over de langste slackline te lopen. De grens is opnieuw verlegt. Filmend met zijn drone en camera volgt hij de slackliners naar nieuwe hoogtes waar ze alles op alles moeten zetten om haar poging te doen slagen. Het is voor iedereen een enorme uitdaging geweest, met heel veel risico’s. Maar uiteindelijk is het een fantastische documentaire geworden. Waar ik zelf ook heel erg blij van ben geworden is het tempo waarin het verhaal verteld is, vergezeld met prachtige beelden en misschien nog wel veel belangrijker: de mix van het geluid.

Walking on Air

Naast de vele films op grote hoogtes reist en filmt Eli ook naar onbekende delen van de Canadese wildernis waar hij op een geheel eigen manier alleen, of samen met vrienden erop uit gaat. Hij bouwde ook een iglo van ijsblokken die hij uit een bevroren meer heeft gezaagd en bracht een nacht door in een flinterdun tentje bovenop een berg. Hij is ook gek van techniek, bouwt zijn eigen schuur in een zeecontainer en werkt nog steeds aan zijn nieuwe elektrische fiets.

Een jaar geleden kwam hij met een verhaal dat mij persoonlijk raakt omdat wij een neef in onze familie hebben verloren. Mijn neef was bekend om en helemaal idolaat van vliegvissen. Hij reisde in zijn leven naar prachte plekken middenin de natuur waar hij genoot van omgeving en rust terwijl hij met beide voeten in een snel stromende rivier zijn vliegvis stond te lanceren. Een wens van hem was hetgeen wat Eli in deze video heeft gedaan: een reis naar Canada om daar middenin de wildernis te vliegvissen. Trouwens, is dat ook niet het gebied waar beren rondlopen die met hun klauwen en tanden vissen?

Eli verbind zijn verhaal met het verleden waarin zijn vader samen met zijn opa naar hetzelfde gebied zijn gegaan om daar samen te gaan vliegvissen. Hij wil hetzelfde gevoel krijgen wat zij destijds ook hebben meegemaakt. Samen, middenin de rivier staan, genieten van de omgeving en de rust. Met een geweer op opa’s rug, voor het geval dat die beer trek krijgt.

Het verhaal van Levi is in twee delen. Maar helaas is het tweede deel na een jaar nog niet klaar. Ik heb hem al eens ernaar gevraagd, want ik ben heel benieuwd hoe het verhaal verder gaat. Hij heeft mij verzekerd dat hij er nog steeds mee bezig is en ik hoop echt dat hij het tweede deel ook gaat uitbrengen. Een heel mooi en goed verhaal maken kost heel veel tijd. Wat er dan uit komt kun je zien aan het verhaal over Mia. Een prachtige documentaire waar mensen nog heel lang en vaak van gaan genieten.

Alone in the wildernis – Part One

Online informatie: https://www.leftcoast.co

Nog niet genoeg gekregen van die prachtige beelden?

Untethered

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *