Wat kun je doen om je kanaal op Youtube populairder te maken? Youtube zelf barst uit zijn voegen als het gaat om video’s die je daar raad en daad over willen geven, gevolgd door een kort verkoop praatje waarbij je doorverwezen wordt naar een cursus, boek of een ander product wat ze je dan graag willen verkopen.

Ik heb de ambitie om met mijn kanaal verder te groeien richting de eerste 1000 abonnees. het liefst op de basis die ik zelf heb gelegd zonder gekke dingen te doen in mijn video’s, schreeuwende thumbnail plaatjes die je vaak ziet of clickbait titels gebruiken. Ik maak graag video’s die ik graag met anderen deel en zo hoop ik met iets meer aandacht en aanpassingen aan het kanaal een en ander te verbeteren.

Vindbaar zijn betekend wel dat wat veranderd moest worden. Zo heb ik alle teksten in het Nederlands en Engels aan elke video gekoppeld, elke tekst heb ik voorzien van een passende korte introductie, een drietal hashtags (ook in de titels) en verder informatie over waar je mij verder nog kunt vinden op het Internet, de Copyright rechten omtrent de beelden aangevuld met eventuele verwijzing naar derden. Alles kort en duidelijk. O ja, en heel belangrijk: de muziek rechten zijn ook goed geregeld bij Epidemic Sound en Artlist.

Youtube bied steeds meer mogelijkheden om je kanaal te optimaliseren, maar als je daarvan gebruik wilt maken moet je wel van alles aanpassen. Met een standaard tekst is dat in principe over de gehele verzameling in een keer aan te passen, maar helaas, op mijn kanaal kan ik daar geen gebruik van maken. Dus heb ik alle video’s en hun informatie een voor een moeten aanpassen. Af en toe moet je er wat tijd in steken.

Nu is het afwachten of die optimalisatie werkt. Alle video’s zijn nu gekoppeld in een aantal afspeel lijsten; playlists. Elke video is ook voorzien van een of meerdere #hastags. Kies je #gertkracht dan kun je alle video’s vinden en zo hebben #above en #shorts ook elk hun eigen verzameling. Klik gerust op de woorden en soms, als een hashtag ook door iemand anders is gebruikt zul je een mix aantreffen. Ik heb immers geen monopolie op #terschelling en #shorts maar wel op een andere naam: #waddentrotter

Er gaat veel tijd in het maken van de video’s zitten. Je moet het allemaal filmen en dan allemaal verwerken in een verhaal. Dat moet je ook leren, vooral als je daarmee gaat beginnen in andere software. Als de video klaar is kan deze op Youtube of andere platformen geüpload en gedeeld worden, samen met een pakkende tekst en alle daarbij behorende informatie. Je bent letterlijk dagen bezig, maar het is ontzettend leuk om te doen en daarom is het ook absoluut geen probleem om af en toe eens alles een nieuw gezicht te geven.

Mocht je op de hoogte blijven van nieuw werk, overweeg dan om abonnee te worden op het kanaal. Daar zijn geen kosten aan verbonden. Je kunt alles bekijken op je telefoon, laptop, desktop computer of televisie met een Youtube app. Heel veel plezier!

Gert #waddentrotter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *