Langer dan de meesten van ons zich kunnen herinneren is Sir David Attenborough als bioloog en televisie en film producent bezig om overal op onze Aarde de natuur als geen ander vast te leggen op film en digitaal vast te leggen. Een paar weken voor zijn vierennegentigste verjaardag komt zijn nieuwe film uit in de bioscoop; ‘A life on our Planet’. Een film met een boodschap, voor ons allemaal.

Sir David Attenborough begon na eerder gesolliciteerd te hebben voor radio producer bij de BBC, kreeg de kans om een aantal maanden een opleiding te volgen. Daarna kwam hij in dienst van de BBC en heeft hij een zeer indrukwekkende lijst van werken geproduceerd. Zijn kennis en ervaringen heeft hij gedurende decennia tot ongekende hoogte opgebouwd en heeft in al die jaren veel verandering gezien op onze planeet. Goede veranderingen, maar ook alarmerende en gevaarlijke veranderingen. Veranderingen veroorzaakt door de mens.

In zijn nieuwe film ‘A life on our Planet’ brengt Sir David Attenborough een boodschap, een advies voor alle generaties om de alarmerende en gevaarlijke veranderingen te keren. We zijn in staat om dat tij te keren. Door ze bij de wortel aan te pakken en niet door eindeloos online met elkaar te kibbelen over wie er gelijk heeft, of niet. Het gaat hier helemaal niet om wie wij zijn, het gaat hier om wat we willen worden. Sir David Attenborough heeft onze Aarde in een halve eeuw zien veranderen. Als we daar niets aan doen kunnen de consequenties die daaruit voortvloeien zo groot worden dat wij en onze kinderen dit voor zolang we leven mogen moeten dragen. Die keus is aan ons allemaal.

De film krijgt een wereldwijde première op donderdag 16 april, 2020 met livestream vanuit de Royal Albert Hall in Londen waar Sir David Attenborough en er zijn speciale gasten aanwezig na afloop om live in gesprek te gaan over de film. Kijk hier of de film bij jou in de buurt draait.