Kiekje voor Sytse

Blogs_NL, Fotografie

Als fotomaatjes waren Sytse Schoustra en Albert Wester altijd samen op pad om de mooiste beelden te maken op hun eiland Terschelling waar ze beiden woonden. In februari 2023 werd bij Sytse een agressieve vorm van de spierziekte ALS vastgesteld. Dat maakte hij een maand later via Twitter bekend.”Wereld staat even op zijn kop nu”.

Lees verder »

Koffietafel fotografie boek

Blogs_NL, Youtube

Het idee om een koffietafel fotografie boek te maken is bij mij al eerder geland na het kijken van de video series ’30 dagen op Luskentyre’ waarin fotograaf Nigel Danson dertig dagen beelden maakt op het strand van Luskentyre. Ik heb zijn boek besteld en het is echt prachtig.

Lees verder »

Shimoda

Blogs_NL, Gear

Shimoda heeft bijna elk jaar een nieuwe serie rugtassen die ze ontwikkeld hebben. Ze luisteren goed naar de camera community die hun rugzakken met plezier gebruiken. De nieuwe Urban Explorer serie is gebaseerd op de oude Explorer serie rugtassen waarvan ik er al twee heb. Dit nieuwe model is, naast zwart, uitgevoerd in nieuwe kleuren en kent een groot aantal verbeteringen.

Lees verder »

Sigma 24mm f/1.4 DG DN Art E-Mount

Blogs_NL, Gear

Fotografie kent heel veel verschillende ’takken van de sport’. Voor elke discipline heb je een ideale combinatie van camera en lens. Camera’s onderscheiden zich in heel veel eigenschappen. Lenzen zijn er in verschillende merken en uitvoeringen: groothoek, zoom, standaard, prime, telezoom, macro en de specials.

Lees verder »

De Photowalkers

Blogs_NL, Reisverslagen

Op 20 Augustus in 2016 liepen we samen door het duingebied bij Paal 3 waar we over de duinen heen klommen om daarna onze photowalk voort te zetten over het Noordzee strand richting West Terschelling. Een stevige wind en helder weer zorgden voor prachtige beelden.

Lees verder »

Pannenkoeken vrijdag

Blogs_NL

Een lunch tussen het werk door, ik doe dat bijna nooit. Als engineer spendeer je een groot deel van de dag achter het stuur, je rijd van locatie naar klant naar locatie. Stoppen bij een restaurant doe ik eigenlijk nooit en de snackbar probeer ik te vermijden. In het verleden kon ik nog wel eens terecht in ons bedrijfsrestaurant voor een kop soep, maar die tijd is voorbij.

Lees verder »

Planet of the Humans

Blogs_NL

zIedereen op deze planeet is bezig met vergroenen. Dat proberen we onszelf wijs te maken. Maar achter de schermen moet er nog heel veel veranderen voordat we een echte circulaire economie hebben gerealiseerd. We verbranden letterlijk alles om aan onze energie behoefte te voldoen: olie, kool, gigantsche hoeveelheden hout uit gekapte bossen en olie, gewonnen uit lijken van dode beesten. Dat verbranden maakt alles kapot. We kunnen er omheen draaien of ontkennen, maar moeder natuur is het meer dan zat.

Lees verder »

Meer USB-C

Blogs_NL, Gear

Met de introductie van de iPhone 15 modellen is het opnieuw duidelijk geworden dat achter elke USB-C poort de elektronica bepaalt wat er met deze standaard poort gedaan kan worden. Apple heeft eindelijk al zijn apparatuur voorzien van een USB-C poort. Deze poort kan gebruikt worden voor het opladen van de interne accu’s en data transfer van o.a. foto’s en video’s. De snelheid waarmee dit gebeurd verschilt echter per model iPhone, de interne elektronica bepaald de snelheid waarmee bestanden kunnen worden overgezet.

Lees verder »

Minimalisme

Blogs_NL

De mens is heel zijn leven op jacht naar eten, al vanaf het moment dat we op deze Aarde rondlopen. In deze tijd gaat het echter om meer, veel meer. Eten kopen we in een supermarkt, maar daar stopt onze honger niet. We zijn verslaafd geworden aan gadgets, kleding en heel veel andere goederen.

Lees verder »

WH-1000XM5

Blogs_NL, Gear

Ik gebruik al jaren hoofdtelefoons met noise cancelling. Door een mechanisch gebrek aan de oude was het tijd voor een nieuwe en dat werd de Sony WH-1000XM5 en die is vergeleken met de vorige modellen die ik heb gehad een enorme update. Vooral als het gaat om de noise cancelling.

Lees verder »

Het laatste schip

Blogs_NL

Toen hij ‘The Last Ship’ op zijn Twitter account introduceerde heb ik de musical op Youtube gevonden en heel vaak bekeken. Al die tijd vroeg ik mij af wat hij zo geweldig vond aan dat verhaal. Was het vanwege overeenkomsten in zijn eigen tijdlijn en had hij wellicht zelf plannen voor deze prachtige musical? Je moet soms aan iets groots willen bouwen om iets te bereiken.

Lees verder »

Kennismaking DaVinci Resolve

Blogs_NL, Workflow

CameraNu had afgelopen vrijdagavond een hele mooie webinar op Youtube over kennismaking met DaVinci Resolve welke verzorgd werd door Joost Verhoeven. Joost van der Hoeven is Resolve Certified Trainer en werkt als editor, colorist en animator.

Lees verder »

Sony A7RIV GPS

Blogs_NL, Workflow

Helaas heeft de A7RIV geen GPS ontvanger ingebouwd. Maar ik kan via de companion app ‘Image Edge Mobile’ van Sony wel de GPS coordinaten toe laten voegen. En sinds de meest recente update 7.7.4 is dat echt super stabiel geworden.

Lees verder »