Crop or crap

Is een crop sensor crap? Online zullen we er waarschijnlijk nooit over uitgepraat raken. Net als bij de discussie welk cameramerk je het best kunt kopen.

Wat merken betreft heb ik zo’n beetje alles in mijn handen gehad: Canon, Fuji, Leica, Nikon, Panasonic en Sony. Uitzonderingen: Olympus en Sigma.

Ik heb ook meerdere modellen met een crop sensor gehad. Maar ook meerdere modellen met een full frame sensor. Mijn huidige Sony heeft een full frame sensor met maar liefst 61 Miljoen pixels. Dat is meer dan sommige medium format camera’s hebben.

Maar….doen al die cijfers ertoe? Ik moest vanavond terug denken aan een video van Zack Arias uit 2014 die ik toen meerdere malen heb gekeken. Er is in die zeven jaar natuurlijk wel een en ander veranderd, maar toch: hij blijft leuk om te bekijken.

Zack Arias:
Crop sensors v.s. Full frame sensors

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *