Data opslag kan nog kleiner en sneller

Data opslag kan nog kleiner en sneller

Data opslag kan nog kleiner, sneller en de capaciteit groeit enorm. Niet zo lang geleden waren 32 en 64 Gigabyte de grens van wat mogelijk was. Nu is er al een MicroSD kaartje van 400 Gigabyte te koop.

Hetzelfde geld ook voor de opslag van harde schijven, en in het bijzonder de SSD drives. Niet lang geleden nog klein in capaciteit en heel erg duur, maar ook heel populair vanwege de hoge snelheden. De prijzen van deze drives zakken nu naar betaalbaar en de capaciteit groeit.

Klein, kleiner, kleinst

De afmetingen van de nieuwe externe SSD drives zijn ontzettend compact. Recent heb ik een Samsun T3 drive gekocht, deze is half zo hoog als een 2.5 inch harddisk en veel kleiner. De drive is volledig opgebouwd uit razendsnelle chips, is muisstil, heeft een USB3.1 aansluiting, maar is ook aansluitbaar via USB3.0 met een meegeleverde kabel. Deze kleine drive is drie keer sneller (rond de 400 MB/sec) dan een snelle externe harddisk (rond de 120 MB/sec).

IBC nieuws: data opslag kan nog kleiner, en nog veel sneller

Op de stand van G-Technology tijdens de IBC in Amsterdam werden ook twee nieuwe compacte SSD drives geïntroduceerd. Ze komen in oktober 2017 op de markt. De drives hebben dezelfde aansluiting als de Samsung, maar ze verschillen wel in lengte en opbouw. De behuizing van de G-Drive SSD is langwerpig en is voorzien van openingen voor koeling. De print met de elektronica is in een massief koellichaam ingesloten.

Koeling

Koeling is heel belangrijk als je de drive wilt gaan gebruiken voor het monteren van video. Waar een normale 2.5 inch harddisk niet echt warm wordt is dat heel anders bij een high speed SSD drive.

De nieuwe G-Technology SSD drive werd de hele dag met hoge data snelheden rond de 560 MB/sec belast en kon dit moeiteloos doorstaan. Naast de computer lag wel een klein kacheltje.

G-Technology Mobile SSD R-Series: data opslag kan nog kleiner en sneller
G-Technology Mobile SSD R-Series

Bij elke nieuwe G-Technology SSD drive is een USB-C en USB3 kabel meegeleverd. Zo kun je hem op elke computer aansluiten en genieten van een mega snelle drive. Hij kan tegen water (IP67), stof en kan een val van 3 meter overleven. Een ideale drive voor in het veld. Geen draaiende onderdelen meer nodig om je data op te slaan en vanaf nu nog sneller werken. Vergeleken met de 2.5 inch modellen van G-Technology is het duidelijk: grote data opslag kan nog compacter.

Voor meer informatie, ga naar de website van G-Technology.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *