Fotografie

Dankzij mijn vader ben ik al op jonge leeftijd met fotografie in aanraking gekomen. Hij fotografeerde alles in zwart/wit op film en had een eigen lab op de zolder staan. De foto’s werden door hem met een kleine kwast┬áingekleurd.

Mijn fotografie tijdlijn begon ergens halverwege de jaren zeventig. Een compacte fotocamera, met kleuren film, welke ontwikkeld werd bij de lokale fotograaf Becker op de Hoogstraat in Hasselt. Digitaal begon in de jaren tachtig vorm te krijgen, maar het zou nog jaren duren voordat het de analoge fotografie zou vervangen.

[lees verder]

Digitale Fotografie

In het jaar 2000 begon mijn digitale fotografie tijdperk met de aanschaf van een Fuji 6900 digitale camera, met 3.3 Megapixels welke ge├»nterpoleerd werden tot een beeld van 6 Megapixels, was dit een hele mooie camera om de beelden van ons kleine gezin vast te leggen. Deze camera heb ik nog steeds in mijn bezit, maar sindsdien is hij ingehaald door tientallen digitale (spiegelreflex en compact) camera’s.

Ook het fotoarchief heeft zich ontwikkeld tot een goed opgebouwd digitaal archief. In de eerste jaren nog in losse mappen op een harddisk, maar sinds het begin van Adobe’s Lightroom heb ik met deze software een archief van ruim een kwart miljoen beelden opgebouwd.

Fotografie kennis delen

Op deze website deel ik graag mijn kennis en opgedane ervaring over fotografie, camera’s, lenzen, accessoires en workflows in Lightroom en Photoshop. Het opbouwen van een fotoarchief in Apple’s Photos en Adobe’s Lightroom, het maken van online- en offline backups.

Fotografie is een prachtige hobby waar ik me al jaren met plezier mee bezig houd. Mijn camera’s gaan altijd mee op reis. De techniek van fotografie staat niet stil en van nieuwe ontwikkelingen probeer ik zoveel mogelijk ervaring op te doen. Websites als Lynda, CreativeLive, Photofacts, Photofacts Academy en heel veel social media kanalen leveren diverse informatie en kennis. Iedereen die fotografie serieus als hobby of beroep heeft zal het met mij eens zijn: je blijft leren, en dat maakt het heel erg leuk.