Iedereen van ons maakt wel een of meerdere foto’s met een camera. Of het met een smartphone, een compact of met een grotere camera gebeurd doet er eigenlijk niet toe. Het gaat om het moment wat je vastlegt. Je kunt zomaar getuige zijn van iets moois, iets bijzonders. En als je dat cadeau mag geven kan het heel anders uitpakken dan je op het moment van maken had kunnen bedenken.

Het idee van het geschenk van fotografie kwam deze week twee keer voorbij. De eerste keer was toen ik een video bekeek van Peter McKinnon. Hij kreeg een geschenk van fotografie die heel spontaan was gemaakt tijdens een evenement. Zijn verhaal verteld hij in de video zelf en is door twee mensen heel mooi verteld.

The gift of Photography

Afgelopen donderdag liepen we door Leeuwarden. Een kleine photowalk langs prachtig vuurwerk vastleggen. Tijdens zo’n wandeling maakt iedereen die meeloopt foto’s, maar komen we ook in gesprekken over fotografie en andere onderwerpen. Het geschenk van fotografie was een van die onderwerpen.

Vuurwerk in Leeuwarden

Plotseling was er een reden, voor het geschenk van fotografie. Tijdens dat gesprek kwam alles samen. Een foto van op een moment wat ik heb mogen vastleggen, op een prachtige dag op Terschelling tijdens een photowalk. Iets wat hij heel graag wilde hebben sinds dat ik hem had gemaakt.

Vanmorgen vroeg heb ik twee grote afdrukken van de foto besteld bij ProFotoNet. Ze komen eerst hierheen omdat ik er absoluut zeker van wil zijn dat ze gelukt zijn, daarna geef ik het cadeau.

Eigenlijk weet hij het al sinds gisteren, maar toch, de voorpret is begonnen.

Wie geef jij een foto cadeau?

Paal 3
Paal 3