Horizontale Waterval

Horizontale Waterval

2017 was opnieuw een mooi jaar met hele mooie dagen op Terschelling. Vaak voor een dag, maar af en toe ook voor meerdere. De photowalks waren super gezellig. We hebben opnieuw bijzondere plekken op het eiland bezocht en iedere reis terug naar Harlingen de horizontale waterval.

In de ochtend boek ik vaak de snelboot en in de avond terug met de M.S. Friesland, een combinatie die je dag op Terschelling afrond met de ‘room op de taart’. Voor een dagtocht levert je dat in de zomer een mooie lange dat op Terschelling. Op de weg terug is er niets mooier dan op het bovendek van de M.S. Friesland. Daar kun je genieten van het prachtige uitzicht boven de horizontale waterval.

Heel veel mensen kiezen om de reis binnen door te brengen. Als het droog is ga ik veel liever op het bovendek
zitten. De reis terug is altijd anders, levert mooie plaatjes op in foto en video beelden. Elke reis terug zag ik mensen om mij heen afscheid nemen van de achterblijvers en eilanders. Ze blijven zwaaien tot ze voor elkaar uit het zicht zijn. Velen blijven op het achterdek staan, een beetje dromend volgen ze het eiland aan de horizon en doen stilletjes een belofte om zo snel mogelijk weer terug te komen.

Social Media

Steeds vaker zie je ook mensen die zich volledig verdiepen in hun social media kanalen. Af en toe kijken ze even op, maken een selfie of een foto van de omgeving. Waarna ze die delen met hun dierbaren en vrienden thuis. De wereld is heel klein geworden op dat scherm. Maar vaak missen ze zoveel van de omgeving tijdens de prachtige reis terug.

Ik heb er zelf een traditie van gemaakt om te wachten tot we uit de slenk zijn en de boot zijn voorkant richting Harlingen draait. Dan is het tijd voor soep en een broodje of snack die dan op het lagere deel van het achterdek uit de wind en in de ondergaande zon genuttigd worden.

Mooie beelden maken

Met een tas met camera’s kan ik het niet nalaten om veel mooie momenten vast te leggen. Dan moet ook ik af en toe even op een schermpje kijken of dat goed gebeurd. Maar tussendoor moet ik rondkijken, zien wat er om ons heen gebeurd. Het spel van de slenk en horst die elke keer weer anders zijn, de vogels die de boot volgen en de zeehonden die heerlijk in de zon liggen te genieten. Het Waddengebied is misschien wel het meest dynamische stuk Wereld erfgoed wat we mogen bezoeken.

Mijnmoment

Op uitnodiging van Henkjan Wildermaat schreef ik ook dit jaar weer Mijnmoment, wat plaats vond op Terschelling. In de vroege ochtend samen met Stitch met de snelboot naar Terschelling, de wandeling naar het hoge duin bij Paal 3, mijn overwinning en daarna vooral het genot van het prachtige uitzicht. Dat alles werd afgesloten met een heerlijke bijna twee uur durende reis terug naar Harlingen. Stitch lag moe en voldaan naast mij op een jas in de zon te genieten. Het was een van de vele momenten waar ik mooie beelden heb kunnen maken boven de ‘Horizontale Waterval’ van Rederij Doeksen.

2018

Ook langs deze weg wil ik iedereen een voorspoedig 2018 wensen. Ook in dit jaar gaan we weer terug naar Terschelling met de tas gevuld om mooie beelden te kunnen maken. Meer beelden ter land, ter zee en wie weet…in de lucht. We gaan het allemaal beleven.

 

One Comment

  1. Klaasje Duinkozak says:

    Wat een prachtig reis- verhaal .
    Zo bijzonder dat jij beschrijft wat velen willen voelen maar i.d.d. door te veel op de smartphone te kijken missen.
    Groet

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *