Twee jaar geleden werden we gevraagd door de redactie van Terschelling Magazine om een bijdrage te maken over ons avontuur naar het concert van Hessel en Tess in de Ziggodome te Amsterdam en de reis terug naar Terschelling, die hadden we namelijk ook geboekt, als enige drie die niet op Terschelling woonden.

Onze reis begon net als voor alle eilanders die naar het concert gingen in Harlingen. De M.S. Friesland liep om 15 uur de haven binnen, de deur ging open en vervolgens liepen de eilanders in een lange sliert de boot af richting de bussen die klaar stonden om ze van Harlingen naar Amsterdam te brengen.

Na een mooie avond in de Ziggodome reden al die bussen weer terug naar Harlingen. Een bus moest nog een keer terug, enkelen waren te laat en hadden de bus gemist, maar niemand werd achtergelaten en zo vertrok de M.S. Friesland om 2:30 in de ochtend de haven van Harlingen.

Een mix van feestende en slapende eilanders vaarden samen met ons over een donkere Waddenzee weer terug naar Terschelling. Buiten miezerde het, dus bleven de meesten lekker binnen, slapende op het bovenste dek en beneden op werd het feest van die avond voorgezet tot in de haven van Terschelling. En wij? Wij genoten mee en met onze camera’s hebben we dat allemaal mogen registeren.

Rond 4:30 liep de M.S. Friesland toeterend de haven binnen van Terschelling. Ons Ziggodome avontuur zat erop. Een korte rit in een volle bus naar Midsland, waar we snel ons bed in doken. De volgende dag stonden we op het Groene strand, het was windstil, de M.S. Friesland gleed over een spiegelgladde Waddenzee richting Terschelling. Nog heel even genieten….TOOOOOOOEEET!

In de eerste nummer van 2017 stond het artikel, samen met foto’s van die avond. Daarna hadden we de smaak te pakken en nu, twee jaar later, hebben we 2019 mogen afsluiten met de achtste bijdrage. Vaak samen met Annelies, maar af en toe ook een van ons alleen. Het is een bijzondere ervaring om het terug te zien in een prachtig blad.

We hebben foto’s en video’s gemaakt, schreven teksten en genoten iedere keer weer als de nieuwe editie op de mat lag. Zo hebben we nu twee jaar in beeld en tekst bijdrages mogen aanleveren, aangevuld met verschillende online video’s in 2019. Ik hoop dat we er in 2020 mee door mogen gaan, want er is nog genoeg moois te ontdekken op Terschelling.

Eind 2019 mocht ik voor de achtste keer mocht ik een bijdrage leveren. ‘Schrijf maar eens wat over jezelf’. Tja, waar begin je dan? Toch hoefde ik er niet lang over na te denken; de vijfentwintig video’s die gemaakt zijn op Terschelling. Elk met een eigen verhaal of thema en mooie muziek. Samen met een kleine introductie over hoe ik op het idee kwam om ze te maken. Nu te koop in de shop bij Rederij Doeksen en bij alle boekhandels op Terschelling, waar anders!

Hier kun je de Terschelling video’s vinden [klik hier] veel plezier!