Remote

Een tijd geleden heb ik een afstandbediening voor mijn Sony A7R4 aangeschaft. De RMT-P1BT bluetooth remote waarmee ik de camera voor een aantal functies op afstand kan bedienen.

Zonder remote zal de camera altijd heel iets bewegen tijdens het bewegen, ook als hij op een statief staat. Je zou dan kunnen kiezen om een timer in te stellen zodat elke foto pas na 1-3 seconden gemaakt wordt. Met een draadloze remote, of een met draad kan dat ook en hoef je niet telkens 1-3 seconden te wachten.

Een nadeel van de bluetooth versie is dat hij de GPS functie van de camera uitschakelt en dat wil ik niet. Hij blijft daarom veel in de rugtas. Met de kabel versie is dat probleem opgelost. Links onder op de camera zit een mini USB aansluiting achter het klepje. Daarop kan de kabel van de remote worden aangesloten. Zet de camera op het statief, stel je compositie, iso, diafragma en sluitertijd in en druk op de release knop als je zover bent om de foto te maken.

Een nadeel is de prijs van de unit. Bijna 65 Euro voor een eenvoudige remote, maar dan heb je wel weer een speciale klem meegeleverd waarmee je de remote op een riem of op je statief kunt bevestigen. Een excuus voor onscherpe foto’s door bewegingen heb je niet meer.

Van links naar rechts: de remote, twee verschillende aansluitkabels en de meegeleverde riem/statief klem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *