Met meerdere camera’s komt van alles mee; meerdere accu’s en geheugenkaartjes, maar ook accessoires, een monopod, statief, filters en microfoons. De camera’s heb ik al geselecteerd op gewicht en compactheid, ze moeten allemaal in een backpack passen. Een backpack die ik met gemak een dag lang op mijn rug kan meenemen. Ik ben nog steeds op zoek, maar met de komst van de Shimoda Adventure X-series zou die zoektocht eindelijk tot een eind kunnen komen.

Deze serie backpacks zag ik voor het eerst bij Levi Allen in een van zijn video’s op Youtube. Levi maakt adventure video’s en is regelmatig op weg. Hij moet voor zijn werk vaak een flinke verzameling apparatuur meenemen. Daarbij gaat hij richting gebieden waarbij ze bergen beklimmen en uitgebreid door bossen hiken om de bestemming te bereiken. Dat is een hele goede backpack essentieel.

Shimoda backpacks zijn een systeem. Je kunt de nieuwe X-serie vanaf maar 2020 kopen als een set; de backpack en de insert, een gestoffeerde binnenkant die in verschillende maten verkrijgbaar is. Dat maakt dit systeem uniek. Je kunt kiezen voor een grote, een medium of compact compartiment die je enkel of gecombineerd in de rugtas kunt plaatsen. Daarmee kun je zelf de ruimte in de backpack indelen en wel of niet plek reserveren voor bijvoorbeeld kleding.

In zijn meest recente video over deze producten laat Levi ook nog iets zien wat ik niet eerder had gezien. Een hele ruime Explore Carry-On Roller koffer die je kunt inzetten naast de backpack. Dit maakt het systeem compleet. Je kunt de koffer in verschillende maten kopen en net als de backpack helemaal zelf indelen. Wil je alles meenemen in de rolkoffer en niet in de backpack? Dan is dat geen enkel probleem. Eenmaal op bestemming kun je de core unit weer overplaatsen in je backpack en de rest achterlaten in het verblijf. Ideaal!

Shimoda Action X series

De Shimoda X-Series komt Maart 2020 op de markt en is dan bij verschillende dealers in Nederland te bestellen. Voor een definitieve keuze zal ik dan de X30, X50 en X70 met elkaar gaan vergelijken om te kijken welke maat ik nodig heb om alles mee te kunnen nemen.

Voor meer informatie bezoek de website van Shimoda en Levi Allen of zijn Youtube kanaal.