Zomer fotografie

De R zit bijna in de maand en de zomer gaat plaats maken voor de herfst. Ons land heeft heel veel zon uren mogen beleven die afgewisseld werden met soms zware buien. 2021 kende bijna geen langdurige periodes van droogte en dat resulteerde in heel veel groen en kleuren in de natuur.

Veel fotografen, zoals Thomas Heaton, hebben een sterke voorkeur voor de andere jaargetijden waarbij de kleuren in de natuur versterken, of juist vervagen. Mist kan kleuren doen vervagen in pastel tinten en dat resulteert in prachtige beelden.

Is de zomer dan minder geschikt voor natuurfotografie? Met het vaak harde licht bij heldere hemel vormt dit vaak een uitdaging voor veel fotografen, maar het is zeker niet minder geschikt om mooie beelden te maken. Het kan een tijdje duren voordat je daarachter komt, en soms heb je een zetje nodig van een andere fotograaf om tot dat inzicht te komen.

Simon Booth is een Britse fotograaf die graag met zijn camera op pad gaat in de natuur. Hij maakte de onderstaande video over zomer fotografie en waarom je daar ook plezier aan kunt beleven.

Thomas Heaton is gek op pastel kleuren. Hij kijkt ook vaak naar de video’s van Simon, zag een aantal fantastische beelden die in de zomer waren gemaakt en voelde zich aangesproken. Hij maakte de bovenstaande video. Maar niet voordat hij meerdere keren een poging had gedaan om mooie zomer beelden te maken.

Ons land kent vier prachtige seizoen, met elk hun eigen kleuren en beleving. Drie seizoenen vol kleuren en de vierde kent vele tinten grijs. Mooier kunnen we het echt niet krijgen. Ik hoop dat je er net zo tegenaan kijkt. Veel plezier daarbuiten en geniet nog even van het mooie weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *