Blog

#Frontlinie

Halverwege Maart, net voor mijn verjaardag staat de wereld op zijn kop. Covid-19 grijpt om zich heen over de hele wereld. Ook in Nederland worden drastische maatregelen getroffen om verspreiding tegen te gaan en worden essentiële diensten en beroepen extra zwaar belast. Vooral de mensen die strijden aan de frontlinie.

Read More
Ster

Ster

Vlak voor het slapen pakte Dewi een klein cadeautje uit. Het was een herinnering aan haar oma. Ze keek er naar en vroeg toen ‘Is oma nu een sterretje aan de hemel pappa?’. Ik keek door het nog open staande raam naar buiten en zei ‘Ja’.

Read More
Na het rennen is het goed rusten

Dancing with drones

n de series van Above probeer ik zoveel mogelijk in elke aflevering een thema te hanteren rondom een object of een gebied waar ik de opnames van maak. De serie laat vaak vanuit een unieke hoek beelden zien die je met een normale camera op de grond niet kunt maken. Een combinatie van beide camera’s heeft wel mijn voorkeur omdat zo de verschillen beter te zien zijn. Maar soms is de drone ook prima in staat om die opnames op lagere hoogtes te maken.

Read More
Paal 3

Het geschenk van fotografie

Iedereen van ons maakt wel een of meerdere foto’s met een camera. Of het met een smartphone, een compact of met een grotere camera gebeurd doet er eigenlijk niet toe. Het gaat om het moment wat je vastlegt. Je kunt zomaar getuige zijn van iets moois, iets bijzonders. En als je dat cadeau mag geven kan het heel anders uitpakken dan je op het moment van maken had kunnen bedenken.

Read More

Rottumeroog

In het jaar 2008 heb ik me aangemeld bij Staatsbosbeheer en de vereniging voor behoud van Schiermonnikoog voor een bezoek aan dat eiland. Spannend en totaal onverwacht werd ik voor beide tochten uitgeloot. De eerste tocht vond plaats op 13 Augustus 2008 en de tweede keer op 25 September 2008. Twee keer op reis naar een onbewoond eiland.

Read More
A life on our Planet

A Life On Our Planet

Langer dan de meesten van ons zich kunnen herinneren is Sir David Attenborough als bioloog en televisie en film producent bezig om overal op onze Aarde de natuur als geen ander vast te leggen op film en digitaal vast te leggen. Een paar weken voor zijn vierennegentigste verjaardag komt zijn nieuwe film uit in de bioscoop; ‘A life on our Planet’. Een film met een waarschuwing, maar vooral met een boodschap, voor ons allemaal.

Read More

Seagate

In 2019 heb ik elke week een video voor mijn Youtube kanaal gemaakt. Daar ga ik in 2020 mee door, maar voordat ik die stap kan maken heb ik eerst alle projecten van het afgelopen jaar op een harddisk gezet en hier ook een backup van gemaakt, net als in alle voorgaande jaren. Ik heb jaren lang het merk Seagate gemeden omdat die drives sneller uitvielen. Mijn voorkeur ging uit naar Western Digital, maar dat […]

Read More

Met een modelvliegtuig het kanaal over

Ik heb heel wat tijd van mijn leven aan modelbouw besteed. Van scheepsmodellen naar een op afstand bediende speedboat. Maar de liefde voor de vliegtuig modelbouw steeg (letterlijk) boven alles uit. Op onze zolder liggen nog steeds een paar dozen van authentieke houten modellen die ik kan bouwen. Aan servo’s en een volledige 35 Mhz Futaba afstandbediening ontbreekt het niet. In een aflevering van zijn serie Toy Stories pakt James May de hobby op waar […]

Read More